Een op maat gemaakt schilderij met verwerking van crematie-as.

✨Heb jij een dierbare verloren?

✨Ben je op zoek naar iets unieks?

✨Een persoonlijke herinnering aan een dierbare?

✨Een aandenken waar je troost bij kunt vinden?

✨ Waar je even bij kunt gaan zitten in jouw eigen huis en weer de verbinding voelt?

✨ Kortom, een uniek schilderij dat een centrale plaats in jouw leven mag innemen?

 

Een (w)as-schilderij is een totaal nieuwe vorm om een dierbare te herdenken en een unieke laatste bestemming te geven. In het schilderij wordt de crematie- as van de overledene op een integere manier verwerkt. ( DIT KAN NATUURLIJK OOK ZONDER CREMATIE-AS)

Een (w)as-schilderij is een mooie, bijzondere blijvende herinnering zonder lading.

✨De schilderijen die ik maak zijn persoonlijk en uniek. Al mijn schilderijen maak ik intuïtief waarbij ik gebruik maak van de unieke gegevens van de persoon die is overleden.

VOOR HET MAKEN VAN EEN UNIEK PERSOONLIJK SCHILDERIJ STEM IK MIJ ALS MEDIUM AF OP DE ENERGIE VAN DE OVERLEDENE.

 

✨Daardoor ontstaat er een schilderij wat resoneert met de kleuren en de energie van de overledene. Dit biedt troost en een bepaalde leegte kan zo opgevuld worden.Iedere keer wanneer je er behoefte aan hebt kun je weer even tot rust komen door er naar te kijken. Dan voel je weer even de verbinding.


✨ Doordat ik intuïtief werk ontstaat er een energetisch schilderij waarin symbolisch een heel verhaal opgesloten zit.Het schilderij vertelt een boodschap en de kleuren werken helend en voelen vertrouwd. Wanneer je naar het schilderij kijkt dan voel je weer de verbinding,net alsof je weer even contact maakt met jouw dierbare d.m.v. het schilderij. De schilderijen geven energetisch kracht. Kleuren hebben een energetische uitstraling. En hebben een positieve werking op ons algemeen welzijn. Dit heeft een helende werking. Het mooie van een (w)asschilderij is dat je er steeds weer nieuwe dingen in ontdekt. Het schilderij lijkt door de tijd heen te veranderen. Steeds nieuwe symbolen lijken naar voren te komen. Het schilderij vertelt een verhaal.

De techniek die ik toepas heet encaustic art. Het is een eeuwenoude techniek en het is het versmelten van bijenwas op een ondergrond. Door de opbouw van de lagen bijenwas ontstaan er 2 dimensionale schilderijen / tekeningen.

EXTRA :

Behalve een uniek schilderij ontvang je ook nog eenseen persoonlijke boodschap van de overledene. Ik sta namelijk in verbinding met de Spirituele Wereld.

Een laatste boodschap van een dierbare geeft vaak antwoorden op vraagstukken die nog spelen.

Dit zorgt voor een stuk rust en helpt ook bij het rouwproces.

De ervaring heeft geleerd dat ik precies aangereikt krijg wat nodig is.

Hoe ga ik te werk bij het maken van een schilderij met verwerking van de crematie-as?

Als je een (w)as-schilderij bij mij laat maken dan worden eerst een paar dingen besproken.

1. De aanlevering van de crematie-as.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om de crematie-as te verstrooien over het schilderij samen met je naasten. Een laatste afsluiting.

2. Welke kleuren komen er in het schilderij?

Ik kan geheel naar jouw wens een schilderij maken. Dan bepaal jezelf de kleuren. Alle kleuren zijn mogelijk. Er is zeker keuze uit 48 verschillende kleuren.

Of je geeft mij de vrije hand en er ontstaat een schilderij waarbij ik puur intuïtief de kleuren uitkies voor dit werk. Dit aan de hand van de unieke persoonlijke gegevens van de overledene.

Nadat wij overeen gekomen zijn welke kleuren gebruikt worden in het schilderij, start ik met het opzetten van de eerste kleuren op het canvasdoek. Ik gebruik alleen kwalitatief hoogwaardige canvasdoeken.

Ik stuur je regelmatig afbeeldingen van het proces. Dit is leuk als herinnering. Bij het opzetten van de kleuren werk ik geheel intuïtief. Ook hierbij voel ik in op de energie van de overledene. Het fijne van zo’n intuïtief werk wat door mij heen ontstaat is dat er symbolisch iets bijzonders ontstaat. Laag op laag wordt de bijenwas opgebouwd, waardoor er een 2-dimensionaal schilderij ontstaat.

Ik stuur je afbeeldingen of een filmpje van het eindresultaat. Op dat moment kunnen er nog kleine veranderingen aangebracht worden.

Pas nadat je het as-schilderij goed gekeurd hebt, wordt het schilderij afgewerkt met een speciale lak. Daardoor kan het afgestoft worden en blijven de kleuren ook duurzaam aanwezig.

Lees hier de recensies van mijn schilderijen

Bent je geïnteresseerd in een schilderij OP MAAT ? Neem contact met mij op via de mail of telefonisch. Of vul het contactformulier in.

+31652043449
info@healing-spirit-art.nl

Wat kost een (w)as-schilderij?

Ik hanteer vaste prijzen voor mijn werken. Dus je weet precies wat een schilderij gaat kosten.

Rekenvoorbeeld: Canvasdoek met afmetingen van 50 cm - 60 cm: 50+60 x factor 3 = € 330,00. Dit bedrag is inclusief alle materialen en het voorbereidend werk.

Er zijn vele verschillende maten mogelijk. Dus belangrijk is om te kijken waar je het schilderij wilt hangen en welke afmeting daar het mooiste zou staan.

Bij bestelling wordt een aanbetaling overeengekomen. De rest wordt voldaan bij aflevering.

Er bestaat de mogelijkheid om het schilderij zelf te komen halen.  Maar dit schilderij kan natuurlijk ook verzekerd verzonden worden. Verzendkosten zijn niet inbegrepen.

Mocht je nog vragen hebben? Aarzel niet, maar neem vrijblijvend contact met mij op.

+31652043449
info@healing-spirit-art.nl

Hoe is dit idee ontstaan om de crematie -as te verwerken in een schilderij?

Een paar jaren geleden heb ik mijn vriendin en haar partner mogen begeleiden in een bijzonder proces. Haar partner was verlamd en ik deed een paar keer per week daar de verzorging. Hij kon op een gegeven moment de pijn die hij iedere dag had niet meer aan en besloot om euthanasie aan te vragen.

Na het overlijden ontstond toen het idee om een schilderij te maken met verwerking van de as als herinnering aan haar partner. Een schilderij voor haar van hem.( Ik maakte toen al verschillende jaren Intuïtieve schilderijen op canvasdoek. )

Ik heb haar gevraagd voor een kleine hoeveelheid as van haar partner voor het maken van dit bijzondere schilderij. Dit was voor mij ook een nieuw intens proces maar het voelde goed. Dus ik heb het idee uitgewerkt en intuïtief een waardevol schilderij gemaakt en dit mijn vriendin cadeau gedaan.

Daardoor is er een tastbare herinnering ontstaan in de vorm van een zielsschilderij.

Een verbinding die nooit eindigt.

Een was-schilderij als dierbare herinnering aan een overledene

Dit was mijn eerste schilderij met verwerking van de as van een overledene. Dit werk heb ik gemaakt voor mijn vriendin Marie-José , ter nagedachtenis aan haar partner Ron.

Bedankt Mirre voor...

..."ons" schilderij

Jij maakte "ons" schilderij, van Ron... Voor mij!

Als ik zou opschrijven wat ik voel als ik ernaar kijk, zou ik papier tekort komen.

Kort gezegd omvat "ons" schilderij alles wat wij waren en nog zijn... Voor eeuwig verbonden met elkaar!

marie-jose


Het verstrooien van de crematie-as op het schildersdoek.

Een tijdje geleden mocht ik een (w)as-schilderij maken voor een heer waarvan de vrouw recentelijk was overleden. Na het maken van een afspraak zag ik 2 ringen voor mij. Deze mocht ik neerzetten op het doek. Symbolisch lieten mijn gidsen mij zien wat ik van te voren al gereed mocht zetten. En welke liedjes ik mocht gaan draaien.

De heer kwam met zijn 4 kinderen en zij mochten toen een deel van de crematie-as verstrooien op het schildersdoek. Daarbij speelde een uniek nummer wat heel kenmerkend was voor de overleden vrouw. Naast deze ceremonie mocht ik hun ook nog een persoonlijke reading geven van de vrouw voor haar man. Het was emotioneel maar ook heel herkenbaar. Op dat moment wisten zij niet waar de 2 ringen voor stonden. Achteraf hoorde ik dat deze precies zo in de la lagen. Leuk.

Het gezin vond dit een unieke bijzondere ervaring. Om op deze manier een stuk te mogen afsluiten. Het leek alsof zij een last achter zich lieten.

Hoe mooi is het om op deze manier gezamenlijk een dierbare te herdenken. En een periode af te sluiten?

Reactie van klanten waar ik een (w)as-schilderij voor heb mogen maken

He mirriam

Het schilderij straalt nog steeds, elke dag is het anders hoe raar het ook klinkt de kleuren veranderen mee met de gemoedrust in huis. Het is af en toe net of de kleuren vervagen en het zwarte en zilver meer oplicht. Ik ben niet de enigste die dit opmerkt de kinderen zien het ook. Het geeft ons het gevoel dat mijn vrouw en mama nog steeds bij ons is. De waarde zoals je vraagt is voor ons onbetaalbaar en is een stuk dat eeuwig in ons gezin zal blijven.

De avond was voor ons een ervaring op zich hier wordt nog vaak aan terug gedacht en over verteld. Ook de filmpjes die we maakte zijn een herrinering hoe wij proberen het een plekje te geven. Met name jou begeleiding die avond heeft veel indruk gemaakt. De reading gaf ons rust en een manier om ons verlies en verdriet te verwerken. Nu zijn we bijna na het overlijden van haar 1 jaar verder. Het gemis blijft maar we hebben haar nog steeds dank zij jou op een mooie aparte manier in huis net zo als zij het gewild zou hebben.

Bedankt voor alles

Fam vd Kuijlen

===============================================================================================================================================

Ik kijk er elke dag naar en zie telkens weer andere dingen er in geeft me veel rust en soms een blij gevoel als ik ernaar kijk maar soms ook veel verdriet . De boodschap gaf wel duidelijkheid en rust met name voor mijn zoon het heeft voor mij zoveel waarde omdat ik er dingen uithaal die voor ons belangrijk ware Ben zo blij hiermee en geniet er elke dag van lieve groetjes