Houdt jij van kunst en ben jij op zoek naar iets unieks waarin de as van jouw dierbare wordt verwerkt?

Een (w)as-schilderij is een totaal nieuwe vorm om een dierbare te herdenken en een unieke laatste bestemming te geven. In het schilderij wordt de as van de overledene op een integere manier verwerkt. Een (w)asschilderij is een mooie, bijzondere blijvende herinnering zonder lading.

De schilderijen die ik maak zijn persoonlijk en uniek. Al mijn schilderijen maak ik intuïtief waarbij ik gebruik maak van de unieke gegevens van de persoon die is overleden. Daardoor ontstaat er een schilderij wat resoneert met de kleuren en de energie van de overledene. Dit biedt troost en een bepaalde leegte kan zo opgevuld worden. Iedere keer wanneer je er behoefte aan hebt kun je weer even tot rust komen door er naar te kijken. Dan voel je weer even de verbinding.

Doordat ik intuïtief werk ontstaat er een energetisch schilderij waarin symbolisch een heel verhaal opgesloten zit. Het schilderij vertelt een boodschap en de kleuren werken helend en voelen vertrouwd. Wanneer je naar het schilderij kijkt dan voel je weer de verbinding, net alsof je weer even contact maakt met jouw dierbare d.m.v. het schilderij. De schilderijen geven energetisch kracht. Kleuren hebben een energetische uitstraling. En hebben een positieve werking op ons algemeen welzijn. Dit heeft een helende werking.

Het mooie van een (w)as-schilderij is dat je er steeds weer nieuwe dingen in ontdekt. Het schilderij lijkt door de tijd heen te veranderen. Steeds nieuwe symbolen lijken naar voren te komen. Het schilderij vertelt een verhaal.

De techniek die ik toepas heet encaustic art. Het is een eeuwenoude techniek en het is het versmelten van bijenwas op een ondergrond. Door de opbouw van de lagen bijenwas ontstaan er 2 dimensionale schilderijen / tekeningen.

EXTRA BONUS: Behalve een uniek schilderij ontvang je ook nog eens een persoonlijke boodschap van de overledene. Ik sta namelijk in verbinding met de Spirituele Wereld. Een laatste boodschap van een dierbare geeft vaak antwoorden op vraagstukken die nog spelen. Dit zorgt voor een stuk rust en helpt ook bij het rouwproces.  De ervaring heeft geleerd dat ik precies aangereikt krijg wat nodig is.

Lees mijn recensies en kijk welke ervaringen andere mensen hebben met mijn werk.

Hoe ga ik te werk bij het maken van een persoonlijk schilderij met verwerking van de as van een dierbare?

Als je een zielsschilderij bij mij laat maken dan worden eerst een paar dingen besproken. Allereerst is belangrijk dat je weet waar je het schilderij wilt gaan hangen. Dit om de beste afmetingen te kunnen bepalen voor het schilderij. Zodat het ook echt tot zijn recht komt.

Indien mogelijk kom je persoonlijk bij mij langs en wij bespreken dan de kleuren voor het schilderij. Maar een en ander kan natuurlijk ook telefonisch besproken worden.

Er zijn 2 mogelijkheden:

Ik kan geheel naar jouw wens een zielsschilderij maken. Dan bepaal jezelf de kleuren. Alle kleuren zijn mogelijk. Er is zeker keuze uit 48 verschillende kleuren.

Of je geeft mij de vrije hand en er ontstaat een schilderij waarbij ik puur intuïtief de kleuren uitkies voor dit werk. Dit aan de hand van de unieke persoonlijke gegevens van de overledene.

Nadat wij overeen gekomen zijn welke kleuren gebruikt worden in het zielsschilderij, start ik met het opzetten van de eerste kleuren op het canvasdoek. Ik gebruik alleen kwalitatief hoogwaardige canvasdoeken.

Na het opzetten van de eerste lagen bijenwas verstrooi ik de as van de overledene op het schilderij.

Ik stuur je regelmatig afbeeldingen van het proces. Dit is leuk als herinnering. Bij het opzetten van de kleuren werk ik geheel intuïtief. Ook hierbij voel ik in op de energie van de overledene. Het fijne van zo’n intuïtief werk wat door mij heen ontstaat is dat er symbolisch iets bijzonders ontstaat. Laag op laag wordt de bijenwas opgebouwd, waardoor er een 2-dimensionaal schilderij ontstaat.

Ik stuur je afbeeldingen of een filmpje van het eindresultaat. Op dat moment kunnen er nog kleine veranderingen aangebracht worden.

Pas nadat je het schilderij goed gekeurd hebt, wordt het schilderij afgewerkt met een speciale lak. Daardoor kan het afgestoft worden en blijven de kleuren ook duurzaam aanwezig.

Lees hier de recensies van mijn schilderijen

Bent je geïnteresseerd in een schilderij OP MAAT ? Neem contact met mij op via de mail of telefonisch. Of vul het contactformulier in.

0031 - 652043449
info@healing-spirit-art.nl

Wat kost een schilderij met verwerking van de as van een overledene?

Ik hanteer vaste prijzen voor mijn werken. Dus je weet precies wat een schilderij gaat kosten.

Rekenvoorbeeld: Canvasdoek met afmetingen van 50 cm - 60 cm: 50+60 x factor 3= € 330,00. Dit bedrag is inclusief alle materialen en het voorbereidend werk.

Er zijn vele verschillende maten mogelijk. Dus belangrijk is om te kijken waar je het schilderij wilt hangen en welke afmeting daar het mooiste zou staan.

Bij bestelling wordt een aanbetaling overeengekomen. De rest wordt voldaan bij aflevering.

Er bestaat de mogelijkheid om het zielsschilderij zelf te komen halen.  Maar dit schilderij kan natuurlijk ook verzekerd verzonden worden.


Mocht je nog vragen hebben? Aarzel niet, maar neem vrijblijven contact met mij op.

0031 - 652043449
info@healing-spirit-art.nl

Hoe is dit idee onstaan om een schilderij met verwerking van de as van een overledene te maken?

Een paar jaren geleden heb ik mijn vriendin en haar partner mogen begeleiden in een bijzonder proces. Haar partner was verlamd en ik deed een paar keer per week daar de verzorging. Hij kon op een gegeven moment de pijn die hij iedere dag had niet meer aan en besloot om euthanasie aan te vragen.

Na het overlijden ontstond toen het idee om een schilderij te maken met verwerking van de as als herinnering aan haar partner. Een schilderij voor haar van hem.( Ik maakte toen al verschillende jaren Intuïtieve schilderijen op canvasdoek. )

Ik heb haar gevraagd voor een kleine hoeveelheid as van haar partner voor het maken van dit bijzondere schilderij. Dit was voor mij ook een nieuw intens proces maar het voelde goed. Dus ik heb het idee uitgewerkt en intuïtief een waardevol schilderij gemaakt en dit mijn vriendin cadeau gedaan.

Daardoor is er een tastbare herinnering ontstaan in de vorm van een zielsschilderij.

Een verbinding die nooit eindigt.

Een was-schilderij als dierbare herinnering aan een overledeneDit was mijn eerste schilderij met verwerking van de as van een overledene. Dit werk heb ik gemaakt voor mijn vriendin Marie-José , ter nagedachtenis aan haar partner Ron.

Bedankt Mirre voor...

..."ons" schilderij

Jij maakte "ons" schilderij, van Ron... Voor mij!

Als ik zou opschrijven wat ik voel als ik ernaar kijk, zou ik papier tekort komen.

Kort gezegd omvat "ons" schilderij alles wat wij waren en nog zijn... Voor eeuwig verbonden met elkaar!

marie-jose