Een burn-out en wat dan ? Hoe ga je daar mee om? Tips die jou gaan helpen meer in jouw eigen energie te blijven.

Een burn-out en wat dan ? Hoe ga je daar mee om? Tips die jou gaan helpen meer in jouw eigen energie te blijven.

Ikzelf weet als geen ander hoe het voelt om doodmoe te zijn en allerlei vervelende klachten te hebben. Klachten die van buiten niet te zien zijn, maar toch echt aanwezig zijn.

Naast deze lichamelijke klachten was ik zelf heel erg over geprikkeld. In die periode had ik heel veel moeite met geluid , harde stemmen. Alles zorgde voor nog meer innerlijke onrust.

Maar hoe ga je daar dan mee om?

 • Moe / geen energie: alles kost veel meer tijd en energie.
 • Als je moe bent zul je toch echt tijd moeten gaan nemen waarin je energetisch weer bij kunt tanken. Een auto loopt ook niet op een lege accu. Maar het probleem is vaak dat jij zoveel van jezelf moet. Maar welke van deze dingen zijn echt belangrijk? Kijk eens wat je daar in voor jezelf weg kunt strepen.
 • Ikzelf legde de lat heel erg hoog. Huis moest perfect in orde zijn. Ook op mijn werk legde ik de lat heel erg hoog. En ik rende ook werkelijk. Ik rende altijd in die 5e versnelling. Ho maar het rustig aan doen. En niet luisteren naar mijn lichaam. Want ja, mijn lichaam gaf al heel lang symptomen aan. Maar ik bleef toch door rennen.
 • ♥ Hoe goed luister jij naar jouw lichaam?
 • ♥ Geef jij jezelf de nodige rust ?
 • ♥ En vooral doe jij ook leuke dingen voor jezelf? Plan vanaf nu iedere week iets in jouw agenda wat jij leuk vindt. Waar jij echt bij kunt ontspannen en even tot rust kunt komen.
 • ♥ Neem je klachten serieus. Geef er gehoor aan. Want nadat jouw lichaam moeheid aan heeft gegeven en jij er niet heen gaat luisteren dan komen er steeds meer klachten bij. En dat is toch echt niet wat jij wilt?

Ja, ik was eigenwijs. Klachten van moeheid waren er al heel lang. En het was vaak al dat ik om 13.00 uur kei kapot was. Het liefste kroop ik dan in bed. Maar dat kon ik toch niet maken? Het was toch niet normaal dat ik zo moe was? Dus bij mij is het echt uiteindelijk helemaal uit de hand gelopen. Ja na jaren keihard door blijven rennen, werk doen wat ik niet echt leuk vond en niet echt doen wat ik zelf leuk vond, kreeg ik echt een keiharde les. Ik kiepte echt om. Mijn lichaam was op.

Nu kon ik er niet meer onderuit. Ik moest nu echt eens naar mijzelf gaan kijken. Want hoe kon het nu zo mislopen? In die periode was ik al met een super nieuwe opleiding begonnen. En ik had er zo naar uit gekeken. Deze opleiding zorgde ervoor dat allerlei puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik voelde zo veel aan. Vaak ook veel te veel. Maar ik zocht het altijd bij mijzelf. Maar hoeveel van wat ik voelde was nu echt van mij? Pikte ik zoveel op van anderen en van de omgeving?

 • ♥ Heb jij ook last van jouw hooggevoeligheid?
 • ♥ Pik jij ook heel veel op vanuit de omgeving of van anderen? En neem jij dat met je mee?

Dat is niet goed. En ook niet de bedoeling. Dan wordt het echt tijd dat je gaat kijken waar het mis gaat. In mijn gratis weggever geef ik veel tips hoe jij als hooggevoelig persoon steeds meer in jouw eigen energie kunt blijven:

 • Belangrijk is het om echt met beide voeten op de grond te staan. Het aarden of wortelen.
 • Daarnaast mag het niet zo zijn dat je alles oppikt van anderen. Belangrijk is het om in jouw eigen energie te blijven. Dus waar staat jouw energieveld ? Hoe ver is jouw aura verwijderd van jouw lichaam? Voel maar eens. En trek het zo ver naar je toe in gedachten als voor jou goed voelt.
 • Daarnaast bestaan er ook nog veel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om in jouw eigen energie te blijven:
 • Edelstenen om te aarden of meer energie te krijgen.
 • Meditatie-oefeningen om beter te aarden en in jouw eigen energie te blijven. Ook deze meditaties staan in mijn gratis weggever. http://mirriammuller.nl/gratismini-cursus

Na die burn-out had ik heel veel moeite om mij echt te concentreren. Mijn hoofd kreeg het allemaal niet geregeld. In een gesprek had ik vaak moeite om de juiste woorden te vinden. Alsof er een stuk kwijt was gegaan. Ook dat was heel erg frustrerend.

In ieder geval ik ben naar mijn lichaam gaan luisteren. In die periode ben ik echt de zoektocht naar mijzelf begonnen. Want er ging zo veel mis in mijn leven. ik deed niet het werk waarvan ik hield. En ondanks heel veel opleidingen en cursussen kwam ik niet echt verder. Ja, ik probeerde het wel. Maar op de een of andere manier vond ik mijzelf niet goed genoeg. Ja, want welke waarde kon ik mensen bieden? En daar zat een deel van mijn probleem. Mijn eigenwaarde. Want wanneer vond ik mijzelf goed genoeg? En als ik mijzelf nog niet eens op waarde schatte, hoe konden anderen dat dan wel doen?

Ik heb heel veel dagen gewerkt aan mijzelf. En ik ben echt de diepte in gegaan. Want er waren blijkbaar heel veel overtuigingen die ik had over mijzelf. Overtuigingen die er al heel lang zaten.

 • Wat voor waarde kan ik mensen geven?
 • En waarom zouden mensen voor mij willen betalen?
 • En ik heb toch niet voldoende geleerd?

Er zaten dus heel wat oude stukjes in mijzelf die om aandacht vroegen. Want waar kwamen die overtuigingen vandaan? En had ik zin om zo verder te gaan? En echt, mijn leven is met heel veel pieken en dalen gegaan. Heel veel veranderingen van werk maar ook  veel pijn en verdriet binnen het gezin. Ik had hier allemaal geen zin meer in. Maar hoe kon ik nu dit alles gaan veranderen?

De wet van aantrekkingskracht. Alles wat je denkt , daaruit bestaat je leven. Wat had aandacht nodig en wat mocht ik hieraan gaan veranderen?

Want ik wilde mij niet langer zo klein en onbeduidend voelen. Ik wilde echt gaan werken met mijn hart. En ik had al zoveel geleerd. En heel belangrijk was het nu om eindelijk in mijzelf te gaan geloven. In die unieke vrouw die echt wel iets waard was. Die vrouw die vanuit haar hart werk kon doen waar zij ook geld mee kon verdienen.

Maar eerst moesten al die oude overtuigingen om omgezet worden , veranderd worden. Ikzelf heb dat met verschillende technieken gedaan.

 • Met geleide medicaties. Echt ingevoeld heb ik op mijn lichaam. Ik ben dus echt naar de pijn toe gegaan. Welk deel in mij had aandacht nodig. En ik ben dus echt in gesprek gegaan met de pijn. En steeds dieper gegaan. Wat wilde deze pijn mij vertellen? Waar mocht ik meer aandacht aan gaan besteden? En dat kun jij ook. Echt naar binnen gaan, stil worden en gaan luisteren naar jouw lichaam. Want in jou zitten alle antwoorden.
 • Waar zat het te kort? Welke overtuiging is er aanwezig. Dus belangrijk om eerst te onderzoeken wat jij zoal de hele dag denkt. Zijn jouw gedachten opbouwend? En zo nee, wat denk jij dan over jezelf? Is dit iets wat jou verder gaat helpen of ben je nu bereidt dit voor eens en altijd te gaan veranderen?

Als je al weet wat je denkt over jezelf dan ben je weer een stapje verder. Maar hoe nu verder? ER zijn verschillende manieren hoe je daar mee aan de slag kunt gaan.

Ho'oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaii die ervoor zorgt dat ons ego op 1 lijn komt met ons Ware Zelf. Je spreekt het uit als Ho o pono pono. (bron: http://www.dirah.nl/hopo.htm)

Velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. Het zijn de programma's van het onderbewuste die het merendeel van ons handelen en onze gedachten beïnvloeden. De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar simpele zinnetjes te zeggen maak je contact met het bovenbewuste en worden de programma's die het onderbewuste domineren definitief weggebrand. Deze zinnetjes zijn.

Ik hou van je (I love you)

Bedankt (Thank you)

Het spijt me (I am sorry)

Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)

Zeg deze zinnetjes altijd en vooral als er zich problemen voordoen. Je zult zien dat op het moment dat je zegt ik hou van je tegen jezelf of het universum dat angst en ergernis verdwijnen. Pure liefde en harmonie komen er voor in de plaats. Als je Ho'oponopono beoefent voel je je meteen beter. Het is alsof je een andere wereld binnengaat. De vier zinnetjes zijn sleutels die ervoor zorgen dat de energie van het universeel kan binnenstromen in het bewustzijn. Vervolgens ruimt die energie allerlei oude programma's die zich in het onderbewuste bevinden op. Dat zijn programma's die te maken hebben met bijv. angst, zelfbeklag, pijn, teleurstelling, opgelegde normen enz. Het gaat dus niet om affirmaties, maar om sleutels die de energie van het onderbewuste vrijmaken en je helpen om schoon te worden van oude programma's.

Je  denkt negatief over jezelf of een ander. Je herkent het. Vervolgens vraag jij jezelf af : “Is deze gedachte opbouwend voor mij? Ja of nee. Wil ik deze gedachte veranderen? Ja.

Voorbeeld: Waarom verdien ik zo weinig? Negatief. Wil ik deze gedacht nog? Nee. Ik vergeef mijzelf deze gedachte. Innerlijke leiding leidt mij en laat mijzelf zien wie ik werkelijk ben. Gods liefde stroomt in mij en door mij heen voor gods doeleinden. Uw wil geschiede.

Deze laatste oefening heb ik in het begin echt heel vaak gedaan. Iedere keer wanneer anderen mij een spiegel voorhielden of mij ergerden. Ben ik altijd naar mijzelf gaan kijken. Waarom laat hij mij dat zien? Wat doet dat met mij? En wat zit er onder? Zo heb ik al heel veel kunne opruimen voor mijzelf.

En natuurlijk affirmaties. Waarom verdien ik zo weinig? Omzetten naar een positieve opbouwende vraag? Wat is er nodig om meer te verdienen?

Of: Waarom voel ik mij zo klein en onbeduidend? Omzetten in: Hoe kan ik in mijn eigen grootsheid gaan staan? Wat is daar voor nodig?

Door iedere keer jezelf positieve opbouwende vragen te stellen krijg je op een gegeven moment echt antwoorden. Jouw innerlijk gaat er op reageren. Maar het is natuurlijk wel de kunst om dit ook echt vol te houden. Want altijd zullen er zich weer nieuwe overtuigingen aandienen die opgeruimd mogen worden.

Keuzes maken. Wat is er mis gegaan waardoor het überhaupt zo ver is gekomen. Wat wil jij niet onder ogen zien of veranderen? Je hebt altijd een keuze. Dus past dat wat je doet of hoe jouw leven er nu uitziet niet bij wat je wilt? Dan is het aan jou om daar verandering in te brengen.

Ja, en ik weet het. Het is zo gemakkelijk om naar anderen te wijzen. Anderen die ervoor zorgen dat jij misschien niet verder komt. Of de economie of iets anders. Maar er zit altijd een stuk van jezelf bij waardoor jij het leven hebt wat jij nu leeft.  En door naar anderen te wijzen kom je dus echt niet verder. Want jij kunt anderen niet veranderen. Het enige wat jij wel kunt doen is de verandering in jezelf aanbrengen. Nu echt de keuze maken om iets in jouw eigen leven te gaan veranderen. Waar wil jij staan over 1 jaar? Wie wil jij zien? Of wat wil jij bereiken voor jezelf? Alles vragen waar je eens bij stil mag gaan staan. Want als je al heel lang hetzelfde hebt en krijgt wat je al lang niet meer wilt dan zal er iets moeten veranderen. Dus de keuze is aan jou. Wil jij meer van dit wat je nu hebt of ga jij nu echt aan de slag met jezelf?

En als jij het niet alleen kunt ga  dan een coach opzoeken of ga een programma volgen zodat jij verder komt. Stapje voor stapje vooruit naar die unieke stralende persoon die jij kunt zijn.

Gratis mini-cursus terug in jouw kracht.

like mij op facebook

Wordt de beste versie van jezelf en straal, 

Luxe giftbox met 64 zielskaarten & boek met beschrijvingen. + Gratis E-book de helende kracht van kleuren. + Gratis kleurenmeditatie

Een persoonlijke Zielstekening met een reading

♥Heb jij even een steuntje in de rug nodig?
♥Weet jij even niet hoe verder?
♥Heb je inzichten nodig om te weten waar jij nu staat en hoe je verder kunt?

Bij het maken van de zielstekening bepaal ik intuïtief de kleuren die jij op dat moment nodig hebt dus iedere tekening is ook uniek.

Bij een zielstekening ontvang je ook een persoonlijke boodschap. Deze boodschap mag ik van gene zijde ontvangen. 

Je krijgt dat aangereikt in deze boodschap wat op dat moment in jouw leven belangrijk is. 

De boodschappen die ik mag doorgeven zijn steeds persoonsgebonden en geven jou  inzichten in jouw leven.

De ervaring heeft geleerd, dat een zielstekening duidelijkheid geeft in bepaalde situaties. Het kan net dat stukje kracht geven om  dat te durven ondernemen, wat voor het gevoel belangrijk is.

Een stukje inzicht krijgen in bepaalde situaties, dat is de bedoeling. 

Online cursus: de helende kracht van kleuren. ♥ Wil jij jezelf verder ontwikkelen en vindt jij het leuk om dat op een creatieve manier te doen? ♥ Merk jij dat jij door bepaalde blokkades niet verder komt en wil jij nu echt hier iets aan doen? ♥ Merk jij dat je regelmatig moe bent? ♥ Of geeft jouw lichaam al klachten aan?

Heel jezelf • Wil jij je verder ontwikkelen? • Ben jij bereid om uit jouw comfortzone te komen en echt aan jezelf te werken? • Heb jij problemen waardoor jij niet verder komt? • Voel jij je vaak moe of heb jij lichamelijke klachten? • Kamp jij met negatieve overtuigingen waardoor jij niet dat krijgt wat jij wilt?

Creatief Medium en Therapeut

Hallo, mijn naam is Mirriam Müller , creatief Medium

 Ik maak al jaren lang zielstekeningen en schilderijen met bijenwas. Bij al mijn werken schrijf ik waardevolle teksten. De ervaring heeft geleerd dat deze teksten mensen een stuk verder helpen. Ik geef mensen inzichten. Een stukje ondersteuning en/of bevestiging zodat ze weer verder kunnen.

Al mijn werken maak ik intuitief.

Alles wat er in een schilderij of zielstekening ontstaat heeft een betekenis en ook het kleurgebruik zegt veel over wat er speelt.

Ieder schilderij/wastekening heeft dus een persoonlijke boodschap. En de kleuren werken helend.

♥ Ik maak zielstekeningen. Aan de hand van uw naam en geboortedatum maak ik een persoonlijke wastekening. Daarbij ontvangt u ook een persoonlijke reading. Een leuk cadeau voor uzelf of voor een ander. Of een bijzonder cadeau bij een geboorte.

♥Daarnaast maak ik ziels-schilderijen op maat. Aan de hand van de geboortegegevens en naam maak ik een zielsschilderij met een persoonlijke boodschap erbij.

♥Tevens bestaat de mogelijkheid om een persoonlijk op maat gemaakt schilderij te laten maken met verwerking van crematie-as. Een tastbare blijvende herinnering aan uw dierbare.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

031 - 652043449
info@healing-spirit-art.nl

Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.


Een burn-out en wat dan ? Hoe ga je daar mee om? Tips die jou gaan helpen meer in jouw eigen energie te blijven.

Een burn-out en wat dan ? Hoe ga je daar mee om? Tips die jou gaan helpen meer in jouw eigen energie te blijven.

Ikzelf weet als geen ander hoe het voelt om doodmoe te zijn en allerlei vervelende klachten te hebben. Klachten die van buiten niet te zien zijn, maar toch echt aanwezig zijn.

Naast deze lichamelijke klachten was ik zelf heel erg over geprikkeld. In die periode had ik heel veel moeite met geluid , harde stemmen. Alles zorgde voor nog meer innerlijke onrust.

Maar hoe ga je daar dan mee om?

 • Moe / geen energie: alles kost veel meer tijd en energie.
 • Als je moe bent zul je toch echt tijd moeten gaan nemen waarin je energetisch weer bij kunt tanken. Een auto loopt ook niet op een lege accu. Maar het probleem is vaak dat jij zoveel van jezelf moet. Maar welke van deze dingen zijn echt belangrijk? Kijk eens wat je daar in voor jezelf weg kunt strepen.
 • Ikzelf legde de lat heel erg hoog. Huis moest perfect in orde zijn. Ook op mijn werk legde ik de lat heel erg hoog. En ik rende ook werkelijk. Ik rende altijd in die 5e versnelling. Ho maar het rustig aan doen. En niet luisteren naar mijn lichaam. Want ja, mijn lichaam gaf al heel lang symptomen aan. Maar ik bleef toch door rennen.
 • ♥ Hoe goed luister jij naar jouw lichaam?
 • ♥ Geef jij jezelf de nodige rust ?
 • ♥ En vooral doe jij ook leuke dingen voor jezelf? Plan vanaf nu iedere week iets in jouw agenda wat jij leuk vindt. Waar jij echt bij kunt ontspannen en even tot rust kunt komen.
 • ♥ Neem je klachten serieus. Geef er gehoor aan. Want nadat jouw lichaam moeheid aan heeft gegeven en jij er niet heen gaat luisteren dan komen er steeds meer klachten bij. En dat is toch echt niet wat jij wilt?

Ja, ik was eigenwijs. Klachten van moeheid waren er al heel lang. En het was vaak al dat ik om 13.00 uur kei kapot was. Het liefste kroop ik dan in bed. Maar dat kon ik toch niet maken? Het was toch niet normaal dat ik zo moe was? Dus bij mij is het echt uiteindelijk helemaal uit de hand gelopen. Ja na jaren keihard door blijven rennen, werk doen wat ik niet echt leuk vond en niet echt doen wat ik zelf leuk vond, kreeg ik echt een keiharde les. Ik kiepte echt om. Mijn lichaam was op.

Nu kon ik er niet meer onderuit. Ik moest nu echt eens naar mijzelf gaan kijken. Want hoe kon het nu zo mislopen? In die periode was ik al met een super nieuwe opleiding begonnen. En ik had er zo naar uit gekeken. Deze opleiding zorgde ervoor dat allerlei puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik voelde zo veel aan. Vaak ook veel te veel. Maar ik zocht het altijd bij mijzelf. Maar hoeveel van wat ik voelde was nu echt van mij? Pikte ik zoveel op van anderen en van de omgeving?

 • ♥ Heb jij ook last van jouw hooggevoeligheid?
 • ♥ Pik jij ook heel veel op vanuit de omgeving of van anderen? En neem jij dat met je mee?

Dat is niet goed. En ook niet de bedoeling. Dan wordt het echt tijd dat je gaat kijken waar het mis gaat. In mijn gratis weggever geef ik veel tips hoe jij als hooggevoelig persoon steeds meer in jouw eigen energie kunt blijven:

 • Belangrijk is het om echt met beide voeten op de grond te staan. Het aarden of wortelen.
 • Daarnaast mag het niet zo zijn dat je alles oppikt van anderen. Belangrijk is het om in jouw eigen energie te blijven. Dus waar staat jouw energieveld ? Hoe ver is jouw aura verwijderd van jouw lichaam? Voel maar eens. En trek het zo ver naar je toe in gedachten als voor jou goed voelt.
 • Daarnaast bestaan er ook nog veel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om in jouw eigen energie te blijven:
 • Edelstenen om te aarden of meer energie te krijgen.
 • Meditatie-oefeningen om beter te aarden en in jouw eigen energie te blijven. Ook deze meditaties staan in mijn gratis weggever. http://mirriammuller.nl/gratismini-cursus

Na die burn-out had ik heel veel moeite om mij echt te concentreren. Mijn hoofd kreeg het allemaal niet geregeld. In een gesprek had ik vaak moeite om de juiste woorden te vinden. Alsof er een stuk kwijt was gegaan. Ook dat was heel erg frustrerend.

In ieder geval ik ben naar mijn lichaam gaan luisteren. In die periode ben ik echt de zoektocht naar mijzelf begonnen. Want er ging zo veel mis in mijn leven. ik deed niet het werk waarvan ik hield. En ondanks heel veel opleidingen en cursussen kwam ik niet echt verder. Ja, ik probeerde het wel. Maar op de een of andere manier vond ik mijzelf niet goed genoeg. Ja, want welke waarde kon ik mensen bieden? En daar zat een deel van mijn probleem. Mijn eigenwaarde. Want wanneer vond ik mijzelf goed genoeg? En als ik mijzelf nog niet eens op waarde schatte, hoe konden anderen dat dan wel doen?

Ik heb heel veel dagen gewerkt aan mijzelf. En ik ben echt de diepte in gegaan. Want er waren blijkbaar heel veel overtuigingen die ik had over mijzelf. Overtuigingen die er al heel lang zaten.

 • Wat voor waarde kan ik mensen geven?
 • En waarom zouden mensen voor mij willen betalen?
 • En ik heb toch niet voldoende geleerd?

Er zaten dus heel wat oude stukjes in mijzelf die om aandacht vroegen. Want waar kwamen die overtuigingen vandaan? En had ik zin om zo verder te gaan? En echt, mijn leven is met heel veel pieken en dalen gegaan. Heel veel veranderingen van werk maar ook  veel pijn en verdriet binnen het gezin. Ik had hier allemaal geen zin meer in. Maar hoe kon ik nu dit alles gaan veranderen?

De wet van aantrekkingskracht. Alles wat je denkt , daaruit bestaat je leven. Wat had aandacht nodig en wat mocht ik hieraan gaan veranderen?

Want ik wilde mij niet langer zo klein en onbeduidend voelen. Ik wilde echt gaan werken met mijn hart. En ik had al zoveel geleerd. En heel belangrijk was het nu om eindelijk in mijzelf te gaan geloven. In die unieke vrouw die echt wel iets waard was. Die vrouw die vanuit haar hart werk kon doen waar zij ook geld mee kon verdienen.

Maar eerst moesten al die oude overtuigingen om omgezet worden , veranderd worden. Ikzelf heb dat met verschillende technieken gedaan.

 • Met geleide medicaties. Echt ingevoeld heb ik op mijn lichaam. Ik ben dus echt naar de pijn toe gegaan. Welk deel in mij had aandacht nodig. En ik ben dus echt in gesprek gegaan met de pijn. En steeds dieper gegaan. Wat wilde deze pijn mij vertellen? Waar mocht ik meer aandacht aan gaan besteden? En dat kun jij ook. Echt naar binnen gaan, stil worden en gaan luisteren naar jouw lichaam. Want in jou zitten alle antwoorden.
 • Waar zat het te kort? Welke overtuiging is er aanwezig. Dus belangrijk om eerst te onderzoeken wat jij zoal de hele dag denkt. Zijn jouw gedachten opbouwend? En zo nee, wat denk jij dan over jezelf? Is dit iets wat jou verder gaat helpen of ben je nu bereidt dit voor eens en altijd te gaan veranderen?

Als je al weet wat je denkt over jezelf dan ben je weer een stapje verder. Maar hoe nu verder? ER zijn verschillende manieren hoe je daar mee aan de slag kunt gaan.

Ho'oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaii die ervoor zorgt dat ons ego op 1 lijn komt met ons Ware Zelf. Je spreekt het uit als Ho o pono pono. (bron: http://www.dirah.nl/hopo.htm)

Velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. Het zijn de programma's van het onderbewuste die het merendeel van ons handelen en onze gedachten beïnvloeden. De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar simpele zinnetjes te zeggen maak je contact met het bovenbewuste en worden de programma's die het onderbewuste domineren definitief weggebrand. Deze zinnetjes zijn.

Ik hou van je (I love you)

Bedankt (Thank you)

Het spijt me (I am sorry)

Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)

Zeg deze zinnetjes altijd en vooral als er zich problemen voordoen. Je zult zien dat op het moment dat je zegt ik hou van je tegen jezelf of het universum dat angst en ergernis verdwijnen. Pure liefde en harmonie komen er voor in de plaats. Als je Ho'oponopono beoefent voel je je meteen beter. Het is alsof je een andere wereld binnengaat. De vier zinnetjes zijn sleutels die ervoor zorgen dat de energie van het universeel kan binnenstromen in het bewustzijn. Vervolgens ruimt die energie allerlei oude programma's die zich in het onderbewuste bevinden op. Dat zijn programma's die te maken hebben met bijv. angst, zelfbeklag, pijn, teleurstelling, opgelegde normen enz. Het gaat dus niet om affirmaties, maar om sleutels die de energie van het onderbewuste vrijmaken en je helpen om schoon te worden van oude programma's.

Je  denkt negatief over jezelf of een ander. Je herkent het. Vervolgens vraag jij jezelf af : “Is deze gedachte opbouwend voor mij? Ja of nee. Wil ik deze gedachte veranderen? Ja.

Voorbeeld: Waarom verdien ik zo weinig? Negatief. Wil ik deze gedacht nog? Nee. Ik vergeef mijzelf deze gedachte. Innerlijke leiding leidt mij en laat mijzelf zien wie ik werkelijk ben. Gods liefde stroomt in mij en door mij heen voor gods doeleinden. Uw wil geschiede.

Deze laatste oefening heb ik in het begin echt heel vaak gedaan. Iedere keer wanneer anderen mij een spiegel voorhielden of mij ergerden. Ben ik altijd naar mijzelf gaan kijken. Waarom laat hij mij dat zien? Wat doet dat met mij? En wat zit er onder? Zo heb ik al heel veel kunne opruimen voor mijzelf.

En natuurlijk affirmaties. Waarom verdien ik zo weinig? Omzetten naar een positieve opbouwende vraag? Wat is er nodig om meer te verdienen?

Of: Waarom voel ik mij zo klein en onbeduidend? Omzetten in: Hoe kan ik in mijn eigen grootsheid gaan staan? Wat is daar voor nodig?

Door iedere keer jezelf positieve opbouwende vragen te stellen krijg je op een gegeven moment echt antwoorden. Jouw innerlijk gaat er op reageren. Maar het is natuurlijk wel de kunst om dit ook echt vol te houden. Want altijd zullen er zich weer nieuwe overtuigingen aandienen die opgeruimd mogen worden.

Keuzes maken. Wat is er mis gegaan waardoor het überhaupt zo ver is gekomen. Wat wil jij niet onder ogen zien of veranderen? Je hebt altijd een keuze. Dus past dat wat je doet of hoe jouw leven er nu uitziet niet bij wat je wilt? Dan is het aan jou om daar verandering in te brengen.

Ja, en ik weet het. Het is zo gemakkelijk om naar anderen te wijzen. Anderen die ervoor zorgen dat jij misschien niet verder komt. Of de economie of iets anders. Maar er zit altijd een stuk van jezelf bij waardoor jij het leven hebt wat jij nu leeft.  En door naar anderen te wijzen kom je dus echt niet verder. Want jij kunt anderen niet veranderen. Het enige wat jij wel kunt doen is de verandering in jezelf aanbrengen. Nu echt de keuze maken om iets in jouw eigen leven te gaan veranderen. Waar wil jij staan over 1 jaar? Wie wil jij zien? Of wat wil jij bereiken voor jezelf? Alles vragen waar je eens bij stil mag gaan staan. Want als je al heel lang hetzelfde hebt en krijgt wat je al lang niet meer wilt dan zal er iets moeten veranderen. Dus de keuze is aan jou. Wil jij meer van dit wat je nu hebt of ga jij nu echt aan de slag met jezelf?

En als jij het niet alleen kunt ga  dan een coach opzoeken of ga een programma volgen zodat jij verder komt. Stapje voor stapje vooruit naar die unieke stralende persoon die jij kunt zijn.

Gratis mini-cursus terug in jouw kracht.

like mij op facebook

Wordt de beste versie van jezelf en straal,